marți, 22 iunie 2010

Nostradamus si bicicleta

Din moment ce sunt atatia care vomeaza tot felul de interpretari si speculatii avand ca material catrenele lui Nostradamus, vin si eu cu varianta mea: Nostradamus a prezis un sport frumos numit ciclism, precum si marile tururi, felul in care se desfasoara, etc. Imi arog dreptul de a abera, asa cum au facut-o si altii vazand ce doreau sa vada in cuvintele fara sens stivuite-n patru versuri. Iata cateva exemple:

The eye of Ravenna will be forsaken,
when the wings give way at its feet:
The two of Bresse will have made arrangements in
Turin and Vercelli, which the Gauls will trample.

Asa, adica plutonul o sa treaca rapid prin Ravenna (deci e vorba de Turul Italiei), cei doi Bresse...hmmm...cred ca de fapt se refera la echipa Caisse; asadar, cei doi rutieri importanti de la Caisse au facut aranjamente, si in etapa de la Torino o sa-i curete pe gali...
E, mare chestie, din moment ce francezii nu se dopeaza e usor sa le iei 5 minute si pe plat...plus ca ei se concentreaza pe Turul Frantei, nu pe cel al Italiei.

How many times will you be taken, solar city,
changing the barbarian and vain laws:
Your evil approaches: You will be more tributary,
the great Adria will re-cover your veins.

De cate ori o sa mai treaca turul prin orasul insorit, schimband regulile desarte...ma gandesc ca-i vorba tot de Turul Italiei, au orase scaldate-n soare berechet, si ei obisnuiesc sa faca o aiureala din reguli, sa dea puncte cu nemiluita in stanga si-n dreapta pentru sprinturi intermediare, etc; mai departe: cum ca, asa si pe dincolo, raul i se apropie, iar mareata Adria ii va recapata venele - mai pe scurt, echipa Adria Mobil, din Slovenia va rula pe principalele artere ale orasului...pai da, s-ar putea ca echipa slovena, desi este o echipa continentala, nu de Pro tour, sa primeasca pana la urma invitatie in Turul Italiei, ca sunt aproape.

Six days the attack made before the city:
Battle will be given strong and harsh:
Three will surrender it, and to them pardon:
The rest to fire and to bloody slicing and cutting.

Nu specifica la ce tur se refera, dar se pare ca e foarte solicitant pentru rutieri. Un atac sustinut din pluton, inainte de sosirea in oras...pesemne pe o catarare de categorie speciala, pusa undeva in prima parte a traseului; sase zile...probabil e vorba de a sasea etapa, s-o fi pierdut ceva in traducere; batalia va fi aspra - ca intotdeauna; trei vor abandona, dar pentru restul va fi vai si amar...da, stia omul cum o sa se desfasoare ostilitatile in plutonul profesionist.

Un comentariu: